Čokoladna torta s trešnjama



Čokoladna torta s trešnjama

Čokoladnu tortu možete prije posluživanja premazati tučenim slatkim vrhnjem. Narezana na manje komade vrlo je ukusan desert

1.    Operite i ocijedite trešnje. Izvadite košpice, a trešnje prepolovite. Zagrijte pećnicu na 180oC (s ventilatorom 160oC, plin: 2-3). Dno okruglog oblika obložite papirom.
2.    Prosijte u posudu brašno i kakao pa im dodajte polovinu šećera.
3.    U drugoj posudi istucite od bjelanaca i soli čvrst snijeg. U njega postupno umiješajte preostali šećer i mljevenu vaniliju. Tucite snijeg da postane sjajan.
4.    Pospite snijeg mješavinom brašna pa je lagano umiješajte metlicom da snijeg ne padne. Stavite tijesto u obliku za pečenje, poravnajte ga i na njega složite trešnje.
5.    Pecite kolač 20-25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Kad u njega zabodete drveni štapić, na njemu ne smije ostati tijesta. Izvadite kolač iz pećnice i ostavite ga kratko vrijeme u obliku. Potom ga izvadite iz oblika i stavite na rešetku da se ohladi. Prije iznošenja na stol kolač pospite šećerom u prahu. Izmješajte svježi sir s trešnjama i trešnjevačom pa ga poslužite uz kolač.


Za okrugli oblik (24 cm Ø):
-          350 g tamnih trešanja
-          50 g brašna
-          5 žlica kakaa
-          100 g šećera
-          5 bjelanaca
-          Prstovet soli
-          1 žlica samljevene vanilije
-          1 žlica šećera u prahu
Za posluživanje:
-          150 g masnijeg svježeg sira
-          1 žlica trešanja iz kompota
-          1-2 žlice trešnjevače

PRIPREMA 15 minuta
PEČENJE 20-25 minuta


DOBAR SAVJET
Umjesto svježih trešanja možete upotrijebiti konzervirane, samo ih prethodno treba dobro ocijediti

Nema komentara:

Objavi komentar