Kolačići od marcipana

Kolačići od marcipana
Kolačiči od marcipana vrlo su ukusni i s ocaklinom od čokolade umjesto od šećera. Ostavite kolačiće da se ohlade, a potom ih ukrasite tankim crtama rastopljene čokolade za kuhanje
1.    Dobro izmješajte maslac i masu od marcipana. Potom dodajte i umješajte šećer, sol, bademovo ulje, jaje i listiće badema.
2.    Pospite masu brašnom pa je zamjesite mikserom ili rukama. Oblikujte od tijesta 2 valjka oko 4 cm promjera, umotajte ih u foliju i ostavite dva sata u hladnjak.
3.   
Potrebno za 70 komada:
-       200 g maslaca
-       150 g mase od marcipana
-       50 g šećera
-       Prstovet soli
-       2-3 kapi gorkog bademovog ulja
-       1 jaje
-       100 g badema narezanih na listiće
-       200 g brašna
-       200 g šećera u prahu
-       1 bjelance
-       1-2 žlice amaretta
-       Kandirane trešnje i pistacije za ukrašavanje
PRIPREMA 30 minuta
HLAĐENJE 120 minuta
PEČENJE 20 minuta

Zagrijte pećnicu na 180oC (s ventilatorom 160oC, plin: 2-3) i obložite papirom dva lima za pečenje. Narežite tijesto na ploške debele 7mm, složite ih na limove pa svaki pecite 10-15 minuta. Napravite ocaklinu od šećera u prahu, bjelanceta i amaretta pa premažite vruće kolačiće. Ukrasite trešnjama i pistacijama.

Nema komentara:

Objavi komentar